Hinaus kannattaa jättää ammattilaiselle

Monia auton ongelmia voidaan ehkäistä ennakoivalla ja säännöllisellä huollolla. Vaikka auto olisi uusi ja hyvin kunnossa pidetty, voi siihen siltikin tulla vikaa, esimerkiksi moottori voi sammua, jakohihna katketa tai tekninen vika yllättää tienpäällä niin, että hinaus on ainoa vaihtoehto. Mukavaa että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheen on autonhuolto. Toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä siihen, miten autoa kannattaa huoltaa että sen käyttöikää saa pidennettyä.

Miten voi itse vaikuttaa auton hyvään kunnossa pysymiseen

Autosta kannattaa huolehtia hyvin, että se pysyy hyvässä kunnossa pidempään. Vaikka auton veisikin säännöllisesti vuosi- ja määräaikaishuoltoon, voi myös itse tehdä paljon sen käyttöiän pidentämiseksi. Auton säännöllinen pesu ja maalipinnasta huolehtiminen on tärkeää. Maalipinnan hyvässä kunnossa pysymiseksi, täytyy sitä pestä ja vahata säännöllisesti, sekä hoitaa myös kaikki ulkoisen rasituksen kohteena olevat muoviosat siihen tarkoitetulla aineella. Maalipintaan tulee erilaisia naarmuja ja kiveniskemiä, jotka kannattaa puhdistaa ja paikata säännöllisesti niiden ilmaannuttua. Kannattaa myös muistaa kaikista pinnoista huolehtiminen ja niiden suojaaminen ruosteelta.

Oikeanlaiset ja hyväkuntoiset renkaat vaikuttavat merkittävästi turvallisuuteen. Kannattaa myös muistaa tarkistaa renkaiden ilmanpaineet säännöllisesti. Oikeiden paineiden avulla renkaat myös kuluvat tasaisemmin, joka pienentää polttoaineen kulutusta. Renkaiden urasyvyydellä ja iällä on myös merkitystä ja vähimmäisurasyvyys kesärenkaille on 1,6 mm ja talvirenkaille 3 mm.

Auton päälle kerääntyvä orgaaninen aines, kuten puiden lehdet, oksat ja neulaset kannattaa myös puhdistaa pois auton päältä, etteivät ne pääse muodostamaan tukoksia, aiheuttamaan sähköongelmia tai ruostuta auton osia. Myös sisätilojen pitäminen siistinä ja niiden säännöllinen imurointi auttaa pitämään auton viihtyisänä, mutta myös vähentää kosteuden kerääntymistä sisätiloihin ja lasien huurtumista.

Kaikkien nesteisen tasot kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti. Itse voi tarkistaa lasinpesunesteen, moottoriöljyn, jäähdytysnesteen, jarrunesteen ja myös ohjaustehostimen nesteen tason. Nesteiden taso ei saa päästä liian alhaiseksi, koska se saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia auton toimintakyvylle. Pyyhkimien sulkien uusiminen kannattaa myös tehdä säännöllisesti, koska se parantaa näkyvyyttä huomattavasti.

Jos auto jättää tien päälle, uusien autojen hinaamista itse ei suositella, koska vaarana on niiden tekniikan tai vaihteiston vaurioituminen. Jos autoon tulee vikaa tien päällä tai hinaus on tarpeen, kannattaa soittaa asiantuntevaan hinaus- tai tiepalveluun. Jos tarvitset hinausta Juvan ja Mikkelin suunnalla, ota yhteyttä esimerkiksi Mikkelin Hinauskuljetus Oy.

 


jaa